Popis hroznového oleja:
Tento chuťovo výrazný olej sa mechanicky lisuje za studena z jadierok bobúľ vinnej révy a tým sa zachovávajú všetky jeho jedinečné vlastnosti a výrazná chuť. Hroznový olej je vďaka svojej nízkej výlisnosti (okolo 4%) pomerne vzácny, navyše obsahuje vysoký podiel látky Procyanidin (OPC) - najsilnejší antioxidant (50x silnejší než vitamín E). Procyanidin pôsobí blahodarne na organizmus a je výraznou prevenciou proti rôznym civilizačným chorobám.
Odporúčanie:
Olej z hroznových jadier je výborný ako aj v studenej, tak aj v teplej kuchyni. Možno ho použiť do šalátov, krémových polievok, alebo trebárs pri pečení rybích špecialít. Výhodou je aj pomerne vysoký bod pripálenia (188 ° C). Vďaka svojej sýtosti a výraznej chuti sa používa v malom množstve s výrazným efektom.
Zloženie hroznového oleja:
100% olej z hroznových jadier