Popis svätojánskych orechov:
Svätojánske orechy sú delikatesa vyrobená z vlašských orechov, podľa pôvodnej 100 rokov starej receptúry. Ešte zelené (nezrelé) vlašské orechy zberáme v období okolo svätého Jána (24. júna), keď ešte nie je úplne vyvinutá škrupina orecha. Vďaka tomu je možné celé (vrátane škrupiny a šupky) naložiť do lahodného koreneného sirupu z cukru. Okrem výbornej chuti sú vlašské orechy známe pre svoje blahodarne účinky na ľudský organizmus.
K čomu sa svätojánske orechy hodia ?:
Svätojánskej orechy, nakrájané na tenké plátky, najlepšie vyniknú v kombinácii s čerstvými smotanovými syrmi a paštétou. Skvele sa tiež hodí k divine, do šalátov alebo dezertov.
Ocenenie svätojánskych orechov:
Great Taste 2018
Regionální potravina 2018 - Jihomoravského kraje
TOP delikatesa 2014 - veletrh Víno & Delikatesy
Zlatá salima 2016 - veletrh SALIMA
Zloženie svätojánskych orechov:
vlašský orech, cukor, voda, citrónový koncentrát,glukózový sirup , zmes korenia